Vista normal Vista MARC Vista ISBD

Cociñeiras con talento : mulleres e gastronomía en Galicia / Xavier Castro ; [limiar Lucía Frieitas]

por Castro, Xavier (1954-).
Tipo: materialTypeLabelLibroSeries: ( Ensaio).Editor: Vigo : Transforma , 2023 Descrición: 269 p. ; 21 cm.ISBN: 9788409531035.Materia(s): Gastronomía -- VOCES DE MULLER -- GaliciaResumo: Cociñeiras con talento é un ensaio histórico de grata lectura e escrito con rigor, que aborda unha temática novidosa e de gran relevancia para a gastronomía de Galicia e para a historia das mulleres que alimentaron a nosa xente co seu esforzado labor. Mulleres xenerosas que se conformaban con racións escasas con tal de que os seus fillos e maridos estivesen ben mantidos. Cociñeiras que forxaron co seu talento a gastronomía galega enxere e a alta cociña. Segundo a chef con estrela Michelin Lucía Freitas: "O libro, aparte de desfrutalo a feixes, afianzou o obxectivo que teño de poñer en valor o talento e o esforzo das mulleres que representan todas as profesións que fan posible o ecosistema da nosa gastronomía. Pero elas son ademais cociñeiras de alma, cada unha cociña para os seus. Xavier Castro salienta nesta obra o papel ninguneado que a historia ouorgou ás cociñeiras, con moita investigación, coñecemento e sabedoria ó respecto, e eu teño que poñer o foco no importante: non tanto nas estrelas Michelin, como nas mulleres que traballan a terra e o mar, producen, elaboran e dan amor ó traveso da cociña.
    valoración media: 0.0 (0 votos)
Tipo de ítem Localización actual Sinatura topográfica Dispoñibilidade Notas Data de vencemento Código de barras Datos do exemplar
Prestable IES Celanova Celso Emilio Ferreiro
Sala préstamo
641 CAS coc Dispoñible PRIMEIRAS LECTURAS OED004000032623

Cociñeiras con talento é un ensaio histórico de grata lectura e escrito con rigor, que aborda unha temática novidosa e de gran relevancia para a gastronomía de Galicia e para a historia das mulleres que alimentaron a nosa xente co seu esforzado labor. Mulleres xenerosas que se conformaban con racións escasas con tal de que os seus fillos e maridos estivesen ben mantidos. Cociñeiras que forxaron co seu talento a gastronomía galega enxere e a alta cociña. Segundo a chef con estrela Michelin Lucía Freitas: "O libro, aparte de desfrutalo a feixes, afianzou o obxectivo que teño de poñer en valor o talento e o esforzo das mulleres que representan todas as profesións que fan posible o ecosistema da nosa gastronomía. Pero elas son ademais cociñeiras de alma, cada unha cociña para os seus. Xavier Castro salienta nesta obra o papel ninguneado que a historia ouorgou ás cociñeiras, con moita investigación, coñecemento e sabedoria ó respecto, e eu teño que poñer o foco no importante: non tanto nas estrelas Michelin, como nas mulleres que traballan a terra e o mar, producen, elaboran e dan amor ó traveso da cociña.

Coa tecnoloxía Koha